Σύνεδρος

Γκριζομάλληδες κύριοι που αλληλοεκφράζουν αλληλοεκτίμηση με λιωμένα μυαλά που στάζουν στο πάτωμα και χύνονται έξω στο χάος ενός κόσμου που τους κρατάει ζωντανούς σα μούμιες-μνημεία.

Μνημεία για τη συμβολή των γκριζομάλληδων κυρίων στην ανάπτυξη της χώρας μας.

Πατεράδες παιδιών που ούτε να τους φτύσουν δε θέλουν γιατί πια δε θυμούνται καν τι διηγούνται, δε θυμούνται για ποια ιστορία μιλάνε.

Θυμούνται όμως την τελευταία φορά που διηγήθηκαν την ιστορία αυτή που θυμούνται από την προ-προηγούμενη φορά κ.ο.κ.

Αλληλοεκφράζουν εκτίμηση και σεβασμό κι ένα σωρό μη-ασπρομάλληδες κύριοι, χωρίς μουστάκια, με μακρυά μαλλιά κι αδύνατους ώμους ακριβώς μπροστά μου κοιτάζουν αμήχανα, μάρτυρες για άλλη μια φορά της ανυπέρβλητης εξουσίας του λοβοτομημένου ασπρομάλλη κυρίου.

Κανείς δεν τις αναφέρει από χτες, κανείς δεν τις ευχαριστεί κι όταν έρθει η ώρα να μιλήσουν θα ξέρουν ταπεινά και στωικά τη θέση τους – 10′ η παρουσίαση, ούτε λεπτό παραπάνω, ούτε τρίχα δε θα πετάει κι ούτε στιγμή δε θα τόλμαγαν να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν ασπρομάλληδες κύριοι.

Και κοιτάς έξω, κι ο ήλιο χύνεται άπλετος πάνω στα καταπράσινα βουνά και λες “πώς είναι δυνατό αυτά τα εγωκεντρικά ασπρομάλλικα ανθρωπάκια να πιστεύουν ότι με τα ηλίθια ατελή τους πειράματα – με τον μεγαλόκαρδο τρόπο που δικαιολογούν τις αδυναμίες τους – πως πραγματικά θα έχουν οποιοδήποτε ρόλο να διαδραματίσουν, με οποιαδήποτε σημασία, για τη γη ή τον ήλιο;”

Τι ωραία αν του χρόνου όλοι έβαφαν τα μαλλιά τους κάποιο χρώμα κι έτσι θα μπορούσαμε να λέμε “μίλησε ο μωβ κύριος ή ο μπλε κύριος” κι έτσι θα ήταν σαν το ουράνιο τόξο και θα μπορούσαν κι οι ίδιοι να ξεχωρίσουν τους εαυτούς τους απ’τους άλλους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s